رئیس سازمان ملی بهره وری ایران در نشست حکمرانی بهره وری:

ابزارهای استاندارد، نوآوری و بهره وری در کنار هم هدف برنامه هفتم توسعه را محقق میکنند

یازدهمین نشست انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران از سلسله نشست های حکمرانی توسعه با عنوان «حکمرانی بهره وری» با حضور رئیس سازمان ملی بهره وری ایران و رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و متخصصان این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران به نقل از سازمان ملی بهره وری ایران، نشست یازدهم با مقدمه دکتر مهدی غضنفری رئیس انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران آغاز شد. سپس دکتر میرسامان پیشوایی رئیس سازمان ملی بهره وری ایران گفت: بند اول سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه بر رشد اقتصادی متوسط هشت درصد با تأکید بر افزایش بهره وری کل عوامل تولید اشاره دارد. در واقع، بالاترین هدف و اولویت برنامه هفتم توسعه کشور، افزایش بهرهوری است.

وی با اشاره به نظامات حکمرانی در دنیا، گفت: عدالت اجتماعی، بهره وری، کیفیت زندگی و مشارکت مردمی، 4 هدف مشترک در تمام نظامات حکمرانی دنیاست.

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی صنایع ایران با تأکید بر نسبت بهره وری با رشد اقتصادی، خاطرنشان کرد: هر نوع رشدی از دو طریق رشد نهاده محور و بهره ورمحور اتفاق میافتد که اقتصاد دانش بنیان یکی از شاخه های رشد بهره وری محور است، بنابراین برای رسیدن به این رشد باید مداخله ما از جنس نوآوری، فناوری با نظام تدبیر باشد.

پیشوایی با بیان اینکه وجود یکی از موانع بزرگ بهره وری در کشور، نبود انگیزه در بخش خصوصی است، تأکید کرد: رشد نهاده محور و رشد بهره ورمحور دو بال هستند که باید با هم حرکت کنند و رشدی پایدار خواهد ماند که بر پایه بهره وری باشد.

وی گفت: سازمان ملی بهره وری در این دوره تلاش کرده است به جای تمرکز بر سیاستگذاری، نقش تنظیم گری خود را تقویت کند و بیشتر به جاری سازی سیاستها بپردازد.

رئیس سازمان ملی بهره وری ایران با بیان اینکه در کشور ابزار بهره وری کم داریم، تصریح کرد: اگر قرار است بهره وری در کشور افزایش یابد، لازم است ابزار استاندارد (فرایند استانداردگذاری)، نوآوری و بهره وری کنار هم باشند تا هدف برنامه هفتم توسعه که رشد 8 درصدی بهره وری است، تحقق یابد.

پیشوائی یادآور شد: با تلاشی که صورت گرفت توانستیم احکام خوبی از بهره وری را در برنامه هفتم کشور بگنجانیم، به طوری که 4 ماده تبصره از بهره وری در این برنامه وجود دارد. در واقع، 70 درصد از برنامه های سازمان ملی بهره وری ایران در برنامه هفتم توسعه هست.

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی صنایع ایران با بیان اینکه یکی از موانع بزرگ بهره وری در کشور، نبود انگیزه در بخش خصوصی است، اظهار داشت: برای ارتقای بهره وری باید برای مردم، نخبگان، دانش بنیان ها و بخش خصوصی یک فضای بزرگی ایجاد کنیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت بیان کرد: بخش (ب) ماده 111 برنامه هفتم کشور به طور خاص به سمت دولت رفته است، به طوری که نظام سنجش بهره وری خدمات کلیدی دستگاههای اجرایی و تسهیم منافع حاصل از مشارکت دانش بنیان ها در ارتقای بهره وری در اولویت قرار گرفته است.

وی با اشاره به تعریف تولید، گفت: برخی معتقدند مفهوم بهره وری صنعتی است، چراکه تولید را تحت لفظی و عرفی ترجمه کردهاند و میگویند بهره وری عوامل تولید و منابع تولید در جاهایی که تولید صورت میگیرد، موضوعیت دارد. در حالی که بهره وری مفهوم فرا رشته ای است و به همه تخصصها و رشته ها مرتبط است و نمیتوان فقط آن را معطوف به تولید صنعتی کرد.

دکتر پیشوائی با بیان اینکه نظام تقسیم کار ملی بهره وری مبتنی بر نگاشت نهادی است، اظهار کرد: برای اینکه حرکت ملی بهره وری در کشور شکل بگیرد باید یک شورای ملی بهره وری به عنوان خط مشی گذار تشکیل شود.

رئیس سازمان ملی بهره وری ایران با بیان اینکه یکی از نقشهای کلیدی سازمان، تنظیم گری است، گفت: تنظیم گری اقتصادی و منابع عمومی، تنظیم گری اداری-حقوقی، تنظیم گری اجتماعی و تنظیم گری نوآوری-فناوری 4 مجاری تنظیم گری است که این سازمان آن را دنبال میکند.

وی در پایان اضافه کرد: در حال حاضر نرخ بیکاری در کشور پایین آمده است، این در حالی است که مشکل اصلی در شرایط امروز کمبود نیروی کار ماهر است. برای مثال، آماری که از مهاجرت پرستاران در کشور منتشر میشود، نگران کننده است.

سپس حضار به ارائه دیدگاه ها و بیان سوالات خود پرداختند.

لینک خبر در سازمان ملی بهره وری:

https://www.npo.gov.ir/news/id/7037

لینک خبر در ایرنا:

www.irna.ir/xjRK5k